Damverksamhet

Damverksamhetens säsong har nu startat

Spelprogrammet ser du längre ner i en PDF.

På tisdag den 19 april med första start 16.30 startar årets damverksamhet på riktigt! Likaså startar vi 16.30 den 26 april, sen blir det sommartid och första start 17.00. Golfvärdarna finns på plats en halvtimme innan start.

Jämna veckor har vi vår uppskattade AG (after golf). Anmälan på plats och vår nya krögare erbjuder en lättare rätt + dryck för 125:- och det är verkligen så uppskattat och roligt!

Årets golfvärdar och spelschema sitter uppsatt på anslagstavlan i klubbhuset från och med i morgon långfredag.

Om du vill byta tid, löser du det själv!

Dessutom läggs schemat i damernas WhatsApp grupp.

Är du inte med där, kontakta Inger, så fixar hon det. Har du inte möjlighet att komma upp till klubbhuset och se din tid, hör av dig till någon av oss ledamöter, så mailar vi schemat till dig.

 

Blåkullagolf långfredagen den 15 april kl 12.30

Nu är det snart dags för årets Blåkullagolf! 
Vi träffas i vår golfrestaurang kl 12.30 för gemensam dagens lunch som betalas av var och en.
Vi vill att ni anmäler er till Ros-Marie via sms på 0708 12 17 87.

Sedan spelar vi 9 hål och givetvis så vill vi se glada, färgstarka påskkärringar på banan och pris till de två som tar sig ända till Blåkulla med sin påskklädnad!

Ni är så välkomna!
Lena, Lillemor, Inger och Ros-Marie


En fantastisk mörker- och alla hjärtans golf söndagen den 13:e februari 2022!

Tänk att 24 pigga, påbyltade, upplysta och glada damer trotsar regn och rusk och tar sig upp i halvmörker till Falkenbergs golfklubb för att spela mörkergolf; det är strongt, det är gemenskap, det är skoj och det är hatten av! 

Med glada tillrop samlades vi vid grillen där det bjöds (överskott från förra året) på många olika goda korvar med smarriga tillbehör, smakade extra gott i kylan! Så roligt att träffas igen!

När mörkret föll och regnet blåste på tvären spelades det bästboll i tremannalag under många glada skratt!

Kvällens vinnare utsågs alla till då förutsättningarna inte var de bästa och de självlysande bollarna krånglade och att alla verkligen uppskattade och tyckte att det här var roligt på riktigt!

En teaser inför kommande skojigheter......reservera långfredagen..... blåkullagolf....kolla hemsidan, what'up gruppen och informera varandra!

Så roligt att fixa när ni är så peppande och positiva!
Lena, Inger, Lillemor och Ros-Marie


Mörker- och alla hjärtans dag golf söndag den 13 februari kl 16.30!

Nu är det äntligen dags för årets höjdpunkt; mörkergolf och dessutom alla hjärtans dag golf! 
Vi samlas vid grillen på golfklubben kl 16.30 för korvgrillning de luxe med extra allt inkl dryck; cider, öl eller vatten (alkoholfritt alt max 3.5%)
Kostnad: Ett stort leende, vi bjuder oss själva!

Vi spelar med max 3 klubbor, absolut ingen driver, från 150 m 8 hål, hål 8 hoppar vi, våra finfina dyra bollar gillar inte vatten! Ni får gärna träna på att slå rakt!

Vi vill att alla har egen pannlampa på sig och har du dessutom en egen självlysande boll så ta med den! Lys gärna upp er själva, det kommer att behövas! Fri fantasi gäller, här ska vi synas!

Anmälan till Ros-Marie via sms senast torsdag den 10 februari på
0708-12 17 87.
OBS! Vi kan vara max 24 st, så skynda att anmäla och sprid till dina golfkompisar!

Hoppas att vi ses!
Lena, Inger, Lillemor och Ros-Marie

Resultat Luciafrisbeegolfen

14 glada påpälsade damer träffades ute på klubbverandan och bjöds på glögg, snittar och tilltugg. Tyvärr fick Marie och Ros-Marie hoppa över tävlingen pga ont knä och armbåge. Vi blev fyra stycken tremannalag som gick 9 hålsslingan från 150 m och vi spelade scramble. Så roligt och så många goa skratt, men så svårt och snön var djup och tung, så här fick vi verkligen kämpa.

Vinnande laget bestod av Maivor, Siw och Pia med fantastiska 42 kast
2:a Margareta, Amelie och Stina med 57 kast.
3:a Ann-Marie, Elisabeth och Nickan 60 kast
Sist kom Inger, Lena och Lillemor med 65 kast

Luciafrisbeegolf lördag den 11 december kl 13.30!

Eftersom vi inte har vädrets makter med oss så spar vi mörkergolfen med självlysande bollar till ett bättre snöfritt tillfälle. 

Men visst ska vi träffas i alla fall och vi startar 13.30 med glögg och gott tilltugg och därefter spelar vi frisbeegolf. Vi räknar med att hinna klart innan mörket faller. Har ni egen frisbee får ni gärna ta med den.

Ladda för en kul eftermiddag och varmt välkomna!

Inger, Lena, Lillemor och Ros-Marie

OBS! Anmälan sker via sms till Ros-Marie senast 8 december
på 0708-12 17 87

Golfavslutningen den 28 september 2021

Dryga 30-talet glada och förväntansfulla damer samlades för 2021 års damavslutning. Vi inledde med en rolig partävling, i år greensome och sedan flyttade vi in till ett dignande prisbord. Alla fick tid att titta ut sina favoriter och i år fanns det många sådana.

Ralf överträffade sig själv med en härlig tapastallrik och till det ett glas cava, så gott!

Vandringspriset årets golfdam 2021 utdelades välförtjänt till Ann-Marie Gustavsson med motiveringen:
Årets golfdam har under hela säsongen visat stort hjärta, gott humör och ett stort engagemang för vår damverksamhet. Hon har alltid ställt upp när det behövts, erbjudit sig att hjälpa till och löst de problem som uppstått och alltid med ett leende!

Årets största vinnare och som fick välja först av alla blev för 9 hål Ingrid Johansson och för 18 hål Lena Söderberg.

OBS!
Fortsättningsvis så mailar vi inte ut information och inbjudningar till aktiviteter utan ni får hålla koll här på hemsidan och hjälpas åt att sprida informationen. Vår ambition är att vi även i år ska spela Luciagolf, frisbeegolf mm så det är värt att ta en titt lite då och då på hemsidan.

Nästa år så spelar vi inte 18 hål, men vi var rörande överens och en WhatsApp grupp bildades under middagen där vi kan hitta medspelare på ett enkelt sätt. Givetvis använder vi även gruppen till spel på 9 hål också. Har du inte anmält dig, maila ditt telefonnummer till Inger så lägger hon till dig.

Tack alla rara goa golfdamer för årets säsong, så ses vi i vinter eller till våren!

På begäran.....

Golfutflykt till Flädje fredag den 4 juni

Så här blev dagen
Första riktiga sommardagen var det 20 tävlingssugna och glada damer som åt en riktigt god lunch och spelade tävlingen den rosa pantern (lagtävling att behålla den rosa bollen). Så mycket nerver det kan sitta i en rosa boll och den nervstarkaste bollen som vann med 37p var:
Anita Berntsson, Maria Marting och Inger Näslund Gordh
Stort grattis! Som kuriosa var det endast tre av de sju rosa bollarna som kom tillbaka! 

Vi har bjudit in Haverdals damer till ett utbyte

Vi börjar med att de kommer till oss onsdagen den 8 september.

Då startar vi med gemensam lunch kl 11.30 och lär känna varandra lite.

Sedan går vi ut i 4-bollar, med 2 från varje klubb och med start kl. 12.40 och tampas i någon trevlig tävlingsform som vi bestämmer senare.

20 damer från varje klubb och det betyder att ni får snabba er med anmälan till Ros-Marie.Berg@carlsberg.se

Avvakta med en bekräftelse så vi inte riskerar att missa något mail.

Vi hoppas på många fina, nya kontakter!

Så här blev dagen:

40 hungriga damer från både Haverdal och Falkenberg samlades kring den rikligt uppdukade buffén i vår restaurang.Det blev snabbt ett trevligt surr mellan borden. Efter lunch gick vi ut i par - en från vardera klubb - och fightades under trevligt småprat och många skratt i spelformen bästboll. Solen bröt fram och vi fick njuta av det vackra höstvädret på vår fina bana. Den sista bollen hejades fram från terassen där övriga väntade på prisutdelning. I den bästa bollen gick vår Lillemor, i den näst bästa vår Mona K och på tredje plats vår Mia. Grattis till alla tre!

Gentlemen's Evening tisdagen den 24 augusti

Vilken rolig och lyckad kväll när damverksamheten bjöd in spelsugna män - partner, son, arbetskamrat, granne till bästboll och lottade par med efterföljande After Golf.

Vi blev tot 48 st och Ralf bjöd på en fantastiskt god paella. Eftersom det här blev så trevligt kommer det att bli en årlig aktivitet! Vi hoppas även att vi har inspirerat herrarna att starta upp en motsvarande verksamhet som damernas.

Kvällens vinnare som fick god choklad:

1. Lena Glader Frankfeldt och Lars Berg.      26 p

2. Annelie Nilsson och Svante Gordh            25 p

3. Inger Näslund Gordh och Adam Falkfält    25 p

 


Säsongskalender 2021

9 hål - tisdagar

Fr o m 4/5 till 31/8 start 17.00, lottning 16.45.

Fr o m 7/9 till 28/9 start 16.30, lottning 16.15.

 

18 hål - torsdagar

Startar den 27/5 – 5/8 kl. 17.00-17.30

Notera: Anmälan senast 15.00 onsdag före speldag till golfvärd enligt lista. Golfvärden informerar kansliet kl.15.00 via mail info@falkenbergsgolfklubb.com om hur många tider vi behöver. Detta för att underlätta för andra spelsugna att boka eventuella tider som kan bli lediga. 

  • Årets Hemliga Resa går av stapeln den 28-29 augusti. 13 dubbelrum är bokade och vi är i dagsläget fullbokade.

Vi förväntar oss att alla som deltar i årets spel även deltar som golfvärd. Pga GDPR så sitter inte golfvärdslistorna på anslagstavlan, utan mailas ut. Se till att du vet vem du är golfvärd tillsammans med och att du har hennes telefonnummer. Golfvärlden fyller i dagens resultat, tar en bild och sms:ar resultatet till Inger 070-455 66 74 eller Lena 0709-85 42 00.

Vi ser fram emot en härlig, rolig och spännande golfsäsong!

Inger, Lena, Lillemor och Ros-Marie


Dagbok och Resultat - finns nu som undersidor till vår sida

(det går också att klicka på respektive nedanför)


- "Dagbok/Resultat 2021"

- "Resultat Damtävlingar 2020"

 


Har du några frågor vänder du dig till någon av oss i Damverksamheten.

Nu ser vi fram emot en rolig säsong med många glada skratt och vi följer givetvis klubbens och Folkhälsomyndighetens rekommendationer när det gäller Corona för allas trivsel och säkerhet.

Ledamöter i Damverksamheten

Lena Glader Frankfeldt Ros-Marie Berg
Ledamot Ledamot
E-post: lena.glader.frankfeldt@gmail.com E-post: bergarna@hotmail.com
Tfn: 0709- 85 42 00 Tfn: 0708-12 17 87

 

Lillemor Johansson Inger Näslund Gordh
Ledamot Ledamot
E-post: sandbergkalle@hotmail.com E-post: inger@gordh.se
Tfn: 0703-01 20 88 Tfn: 0704-55 66 74