Bästa medlemmar,

Hösten slog till med en gång och det kom mycket regn på kort tid. Vår bana har klarat det fantastiskt bra och även om vi varit tvungna att stoppa användandet av golfbilar vissa dagar så har vi till skillnad mot många andra klubbar i närområdet lyckats hålla banan öppen.

För mer information om banan läs banrapporten som finns bifogad nedan.

Det är nu många golfgrupper och ”ligor” som har säsongavslutning på olika vis.
Juniorerna med föräldrar spelar ”Ryder Cup” på söndag och det lär bli prestigefyllt.
Vår damverksamhet har sin avslutning nu på tisdag den 28:e september. Det är härligt att se allas positiva energi och det har gjorts många olika aktiviteter under säsongen - Kul.

I veckan som var spelades den traditionsrika herrmatchen mellan Falkenbergs GK och Båstad GK. En match som spelades redan under 1960–70 och början av 1980-talet. 2011 återupptogs den igen och herrarna spelar om äran samt en inteckning i vandringspriset, som är en fin silverpokal. Matchen avgörs vartannat år på Båstad och vartannat år på Falkenberg. I år vann Falkenbergs herrarna samtliga 10 matcher som spelades- fantastisk prestation.

Lördagen den 9 oktober spelas ”Brödkaveln”, en greensome, partävling för äkta makar, sambos.
Det är en shotgun-start som startar 08:30 så finns det möjlighet att stanna och äta en god lunch efteråt.
Anmälan sker på Min golf som vanligt. Vi hoppas att ni är många par som spelar och antar denna ”utmaning”

Jag vill informera er om att styrelsen har valt att säga upp avtalet med restaurangen för omförhandling. Detta efter att vi under upprepade tillfällen fått feedback genom mail, gäst- och medlemsundersökningar på att framförallt kiosken inte levt upp till förväntningarna, samt att det för öppettider och tillgänglighet finns mer att önska. Det har därför dessutom beslutats, och meddelats till Brincks, att vi kommer att konkurrensutsätta dem och titta på andra möjliga krögare innan uppstart nästa år.

Jag vill också informera er om att vi har nåtts av beskedet att "Karla" har valt att avsluta sitt engagemang i Falkenbergs Academy vid årsskiftet. Detta ger nya förutsättningar och vi för en dialog med Falkenbergs Golf Academy kring hur en framtid kan se ut.

Än en gång en påminnelse till alla D-medlemmar med spelrättsbevis att ett aktivt val av medlemskap ska göras innan den 31 oktober 2021. Ni som väljer att stå kvar som D–medlemmar kommer inte att kunna ha kvar ert spelrättsbevis för 2022.

Uppdatering av era personuppgifter och ändring av medlemskap ska meddelas till kansliet senast 31 oktober.

Idag börjar äntligen en av årets höjdpunkter när det gäller sport – Ryder Cup! Det lär bli spännande som vanligt och det är kul att se dessa fantastiska golfare spela i ett lag och när det bjuder lite extra på sig själva. Det är bra inspiration och man kan ALLTID lära sig något nytt.

Önskar er alla en riktigt trevlig helg!

Fredrik Hansson

Klubb & Marknadschef