Lokala Regler

Håll extra koll på de Lokala Reglerna. Det kan löna sig!

Det har ju som bekant kommit många nya "allmäna regler" - och en del av det vi tidigare hade som lokal regel är nu reglerat i de nya golfreglerna. Vill du skriva ut reglerna finns en PDF länk nedan.

Regelkommitén

___________________________________________________________________

Följande lokala regler gäller för allt spel på klubben om inte annat beslutats för en specifik tävling.

Tidvis kan tillfälliga lokala regler gälla och dessa anslås.

Plikt för brott mot lokal regel (om inget annat sägs i den lokala regeln): Allmän plikt (förlust av hål i matchspel eller två slags plikt i slagspel) Onormala banförhållande (Regel 16.1)

1. Mark under arbete (MUA)

- a. Alla områden som identifieras av blå pinnar eller omslutes av vit linje är MUA.

- b. Områden definierade av blå pinnar med grön topp är spelförbudszon som ska behandlas som ett onormalt banförhållande. Lättnad utan plikt för störande inverkan av spelförbudszonen måste tas enligt Regel 16.1f. c. Myrstackar på banan är mark under arbete varifrån spel är förbjudet. Spelaren måste ta lättnad, utan plikt.

- d. Områden i bunkrar där sand har förts bort av rinnande vatten vilket gett upphov till djupa fåror genom sanden är mark under arbete. Störande inverkan föreligger inte som bara ger störande inverkan på spelarens stans.

- e. MUA inkluderar berg i dagen på områden som klippts till fairwayhöjd eller lägre

2. Oflyttbara tillverkade föremål Ett ungt träd identifierat med stödpinne är spelförbudszon. Om en spelares boll ligger var som helst på banan, utom i ett pliktområde, och den ligger i eller vidrör ett sådant träd eller att ett sådant träd ger störande inverkan på spelarens stans eller området för den avsedda svingen måste spelaren ta lättnad enligt Regel 16.1f.