Falkenbergsgolfklubb - Hickory Sällskapet

Vår "Hickoryavdelning" ingår i Svenska Golfhistoriska Sällskapet.

Vi på Falkenbergsgolfklubb har i år fått det prestigefyllda uppdraget att anordna Svenska Hickorymästerskapet. Den går av stapeln den 3-4 Augusti 2019. Det är det 22:a mästerskapet i följd och intresset för tävlingen och golfhistoriska sällskapet bara ökar för varje år.

För att anmäla dig till mästerskapet går du in på Min Golf och anmäler som vanligt. Har du inte tillgång till Min Golf kan du skicka E-post till info@falkenbergsgolfklubb.com eller ringa Kansliet på telefon 0346-502 87.

Mästerskapet spelas enligt följande:

Herrar: 36 hål slagtävling scratch

Damer: 36 hål slagtävling scratch

Seniors: 36 hål slagtävling scratch

General information in English

The Swedish Hickory Golf Championship will be played in three classes:

Gentlemen: 36 hole stroke play (18+18 holes), scratch. Cut - top 50 players

Ladies: 36 hole stroke play (18+18 holes), scratch. Cut - top 6-9 players

Seniors (age 65+): 36 hole stroke play (18+18 holes), scratch. Cut - top 10-15 players

There will also be an 18-hole handicap competition. The Swedish Hickory Jug, on Sunday the 4th of August. Max 50 participants in The Swedish Hickory Jug. Registrationn for this can be done at the club reception no later than August 3 at 18.00.

To sign up for the competitions, please send an email whit all your contact information, by 20 July at the latest, to info@falkenbergsgolfklubb.com

There is an entrance fee of SEK 100 for the championship. Membership in a recognized golf historical society is a requirement. Falkenberg Golf Club offers a discounted greenfee rate of SEK 300/day (including a practice day).

The traditional Championship Dinner will be held in the club house restaurant on 3 August at 19:00 hrs. If you wish to attend, please sign up for the dinner when you sign up the competition. Price per ticket; SEK 295, covering a welcome drink, a three-corse meal and coffe (but no further beverages).

________________________________________________________________

Svenska Golfhistoriska Sällskapet, bildat 1996, är en oberoende ideell förening öppen för alla golfare och övriga med ett golfhistoriskt intresse.

Sällskapets främsta syften är att

• stimulera till ett ökat intresse för och fördjupad kunskap om golfens historia bland Sveriges golfare och övriga golfintresserade

• uppmuntra landets golfklubbar och golfanläggningar att dokumentera och presentera sin egen unika historia som var och en utgör en pusselbit av den svenska golfhistorien

• värna om golfens grundläggande värderingar och traditioner så att dessa kan föras vidare till kommande generationer golfare

Verksamhet

Svenska Golfhistoriska Sällskapets verksamhet är framförallt inriktad på information och aktiviteter med golfhistorisk prägel samt erfarenhetsutbyte med andra golfhistoriska sammanslutningar i Sverige och utomlands.

Centralt i vår verksamhet är att

• upprätthålla en webbsida med aktuell information
  • ge ut en årsskrift med golfhistoriskt innehåll
  • vara en aktiv part i Stiftelsen Svenska Golfmuseet