Junior & Elit

VÅR JUNIORAKADEMI

Juniorakademins vision är att erbjuda en professionel året-runt juniorverksamhet för alla, där framtid, balans, gemenskap och glädje står i centrum tillsammans med golfen.

I vår verksamhet är varje juniors individuella utveckling viktig i balans med gruppens gemenskap. Vi vill att juniorerna skall ha kul, lära sig nya saker och få nya kompisar därför jobbar vi aktivt med att skapa en stark gemenskap mellan alla junior, tränare, ledare och föräldrar i vår verksamhet.

Denna gemenskap sträcker sig över ålder- och erfarenhets-/kunskaps nivåer.

Vår verksamhet bygger på att se varje juniors utveckling men att vi tillsammans är starka och det är tillsammans vi alla utvecklas!

Välkomna till Falkenberg Golf Academys Juniorakademi på Falkenbergs GK!

Anmälan till juniorträning 2019 är fortfarande öppen!
Säsongen 2019 är här och det är dags att anmäla sig till årets juniorträning.

Inför 2019 har våra träningsgrupper bytt namn för att skapa en tydligare resväg genom golfen hos oss. Därför är det viktigt att du läser igenom de nya grupperna innan du anmäler dig.

Anmäl dig nu!

Vi ses på golfbanan!

Klicka här för anmälan till Juniorträning

ELIT

Elitspelarna på Falkenbergs golfklubb är både många, duktiga och engagerade!

Vi har i dagsläget 4 elitspelare på olika internationella tourer. Utöver det har vi ett 20-tal juniorer som spelar olika nationella tourer och turneringar.

Att ha Elitspelare ställer krav på både klubbens engagemang och våra tränare. Vad gäller tränarna har vi några av landets bästa - och det skapar trygghet och utveckling för våra Elitspelare. Från klubbens sida bidrar vi med ekonomiskt stöd, som ger möjligheter till tävling, träning och coaching.

Jens Dantorp

Vår "mest kände manliga Elitspelare" är Jens Dantorp.

Han är redan etablerad spelare på tourerna.

Jens är en härlig, social och mycket trevlig kille, med bägge fötterna på jorden. Samtidigt är han mycket målmedveten och driven mot sina mål. Han drömmer självklart om att få medverka i Ryder Cup och vinna "någon, eller flera, Major-tävlingar".

Vad gäller dessa mål vill vi gärna se dem uppfyllda - det vore sååååå häftigt!

Vill du följa Jens framfart på Europatouren - klicka här!

Jens hemsida ser du här!

Jens Instagram - Här

Elin Arvidsson

Elin har representerat klubben från det att hon började spela golf år 2001.

Efter 3 år på Riksidrottsgymnasiet i Golf, Ljungbyhed, fick hon ett scholarship på Texas Tech University där hon spelade för universitets damlag under fyra år. Elin avslutade sina studier våren 2015 med en examen i Media och Kommunikation.

Elin har 2019 full kategori på Symetra Tour, vilket är undertouren till LPGA, och innebär att hon får spela alla årets tävlingar, totalt 24 tävlingar. Hennes framtida mål är att nå högsta touren - LPGA.

Om du är intresserad av att läsa om Elins tid på Texas Tech men även som professionell golfspelare kan du läsa hennes blogg www.elinarvidsson.com  eller så följer du henne lite mer aktuellt  på:

Facebook: Elin Arvidsson Golf
Instagram: @elinarvidss

Är du intresserad av att studera och spela golf på college?
Har du någon fråga om att plugga och spela golf på universitet i USA, kontakta Elin, hon svarar gärna på dina frågor.
E-post: elin.arvidsson@hotmail.com

Max Helgesson

Vår andre stora manliga profil är Max Helgesson. Han har stora planer, drömmar och mål. Ett av hans mål är att få vara med i Ryder Cuplaget - Det är ett mål det!

Hur och när började du golfa?

Den stora satsningen på golf kom när jag började gymnasiet då jag valde att börja på Aspero Idrottsgymnasium där vi kombinerade skolan med golf. Vi fick träna fyra timmar i veckan med en coach som hjälpte oss med allt inom golfen.

Det var under dessa år som jag verkligen kände att jag ville ha golfen som mitt yrke. Jag utvecklades enormt mycket och jag bestämde mig för att fortsätta med att kombinera golf med skolan.

Vart vill du komma med din golf?

Mitt mål är att spela på europatouren där många av världens bästa spelare håller till eftersom att jag vill mäta mig med de bästa.

Följ hans framfart på olika tourer och tävlingar i jakten på målet.

Max Helgesson - hemsida

Joel Sylvén

Joel läser just nu på College i USA. Han går på anrika UMSL - University of Missouri, St Louis (Klicka här-du länkas till deras hemsida)

Hittils har han spelat 10 tävlingar i olika collegetävlingar - Facit: 2 vinster, 2 andraplatser samt 4 topp 10-placeringar!!

Joel´s ranking till och med 15 April 2019:

- 510:a bland världens amatörer

- på 10:e plats på Junior / Nordea Tourr

.......det är mycket bra!

Joel har många olika målsättningar med några lite tydligare mål - ett av dem är att komma ut på Europatouren och/eller PGA-Tour... Vi tror nog att han snart är där.

Lycka till Joel!

Följ honom på facebook - här!