Intressanta människors historier

Intervjuer med intressanta människor (och deras historier...)

Vi tänkte påbörja en serie med intervjuer med intressanta människor. Några har intressant historia att berätta om klubben/anläggningen/banan, några är våra samarbetspartners och några är bara intressanta, helt enkelt.

Vi tänkte göra detta ca var annan/var tredje vecka framöver. Vi har hittat några intressanta människor vi vill skriva om, och som kommer att presenteras i första hand.

Men vi vill ha fler förslag. Vet du någon som skulle kunna vara intressant, gärna med en historia/flera olika historier som anknyter till anläggningen. Hör av dig till kansliet med ditt förslag – info@falkenbergsgolfklubb.com

Vi inleder med våra restaurangkrögare. Vi fick ett par timmar med Ralf och Jennie – jisses vad mycket de hade att berätta…

Nedan ett litet axplock av vårt samtal. Vill du veta mer om deras bakgrund - fråga, de svarar gärna!

Om några veckor kommer nästa intressanta människas historia (vi lovar en mycket intressant persons historia) - håll utkik efter det!

Inledning

Ralf Brinck

Om du inte redan förstått det så har Ralf tävlat i både kampsporter och bodybuilding. Med många priser i skåpet. Han har alltid värnat om sin kropp och tränar fortfarande mycket aktivt. Ralf ”börjar komma upp i åren” (han fyller 60 år i år). Vad gäller hans karriärer inom dessa sporter – nästa gång du pratar med Ralf – ställ frågor om dem. Men bered dig på en stunds lyssnande – det är många minnen han har.

Vad gäller hans ”kockeri” – han har jobbat ihop med många rikskända kockar. Han har gått flera olika utbildningar och ”kockat” på många kända evenemang. Samma här – fråga honom om dessa. Han kan berätta många sköna historier från många olika kända kök…

Jennie Brinck

Jennie är lite yngre än Ralf (En kvinnas ålder ska aldrig nämnas), men hon har många år i inom yrket, restaurang. Hon har jobbat med servering men mest som kallskänka på flera olika restauranger och krogar. Hon är bland annat ”mamma” till den mycket goda kycklingfyllningen vi får i gott bröd (som Ralf gjort) i kiosken. Hon har också serverat många ”kändisar” genom åren. Nästa gång du pratar med henne – fråga om vilka, men förvänta dig inga ”hemligheter” – hon kan hålla en hemlighet – det ingår i yrket.

Några frågor och svar

(VI = Kansliet   /   R&J = Ralf och Jennie)

VI: ”Hur tänker ni nu framöver med tanke på Coronaläget i Sverige?

R&J: ”Från förra veckan och tills golfsäsongen börjar serverar vi endast ”god och vällagad lunch”. Senare öppnar vi också på helger och kvällar och förändrar menyn till mer ”golfmat” – fast med hög kvalitet. Vi följer självklart alla restrektioner och vi vill att alla som kommer också respekterar dessa. Vi är inte inne i något som kan kallas ´normaltillstånd´än så vi gör som ´de´säger och håller i och håller ut....

Nu i Corona tider har vi också Takeaway för endast 75 kr. Man kan ringa och beställa och sedan hämta sittandes i bilen på baksidan av köket eller komma in och hämta.”

VI: ”Vi har förstått att ni bara jobbar med bra råvaror, var köper ni dessa och hur tänker ni kring det?”

R&J: ”Vad gäller grönsaker, rotfrukter, kött m.m. strävar vi alltid efter att bara använda svenska råvaror som är närodlat och uppfött. Inte bara för att stödja våra lokala leverantörer, utan också för att de är fräscha, goda och tillför mycket smaker. Vi köper till ca 80% av lokala uppfödare och bönder i närområdet (Halland/Göteborgsområdet/Småland/Skåne).

Vad gäller fisk köper vi bara färsk fisk direkt från Göteborgs hamn, vi har en samarbetspartner som kör hit det till oss från fiskauktionen i Göteborg ca två-tre gånger i veckan.

Ralf fortsätter - bra råvaror behövs för att laga god husmanskost, och jag står gärna vid spisen i många timmar för få till den där rätta ”touchen” (kryddningen, texturen, syran, sötman…) och det får man bara från bra och fräscha råvaror. Vi köper aldrig hel- eller halvfabrikat - det kommer inte in vårt kök...."

 

VI: ”Framöver då – hur tänker ni?”

R&J: ” Först och främst vill vi tacka alla våra gäster jättemycket som köper något hos oss, oavsett väder eller allmänna ´läget´. När pandemin släpper (vi hoppas snart då vaccineringen kommit igång) kommer vi att ha olika temakvällar igen med mat & musik. Vi hade några förra året som föll väl ut och de som var här då var mycket nöjda. Vi tänker att vi också kanske kan ha några Quizaftnar som också var roliga och välbesökta.

Vi vill också passa på att uppmana våra golfspelande kunder om synpunkter och ideér på vad vi ska satsa på i kiosken. Ska vi bara ha mackor och korv, eller ska vi ha mer ´mat´, eller mindre av allt, men mer av läsk...? Ska glass finnas?... Ska vi bara satsa på sportdrycker?... eller...

Vi spelar inte golf själva, men vi tror att vi förstår golfare och vet att alla, i stort sett, vill ha ´någonting´i kiosken - vi blir bara inte riktigt kloka på vad.

Ibland blir det en hel kanna kaffe över, ibland tar allt kaffe slut efter bara någon timme eller så. Ibland tar mackorna slut på några timmar, ibland finns det massor med korv över.... Så, snälla alla golfare - ge oss tips!

Vi vet att kiosken är populär - vi vill bara att den ska bli ännu mer populär med rätt saker där!

Vi vill mycket, men just nu är det ett begränsat utbud och kommer troligen vara så en liten tid till. Men ideér finns och vi vill, och kommer att, genomföra dessa så fort det går.

Jennie vill nu ha ´sista ordet´ och säger; Vi vill än en gång tacka alla våra gäster. Både för att de kommer, men framförallt för att de är sååååå trevliga och vänliga. Vi känner oss verkligen välkomna hit till Falkenbergs Golfklubb och vill fortsätta driva restaurangen här. Vi kommer också att bygga om lite i lokalen nu under vinter/vår. Inga stora förändringar, men de kommer att märkas."

__________________________________

Intervjun närmar sig slutet då Ralf vill ursäkta sig för att gå in i köket och laga god mat till oss och Jennie vill förbereda dagen med att se till att det finns bestick, glas, kaffekoppar och kaffe samt göra iordning salladsbord etc. Inget av allt vi uppskattar i restaurangen ”gör sig självt” – det ligger hårt arbete bakom.


Vi från klubben kan bara påminna er alla att köpa ”något” i restaurangen, vi behöver den för att vi ska kunna bli den ”bästa golfanläggningen i Västsverige”.

Vi tackar Ralf och Jennie för några intressanta timmar – mitt i förberedelsen av dagens lunch. Vi passar också på att framföra några kommentarer som kommit till oss från gäster på vår anläggning från förra året. 99% av dessa var/är positiva. 

Vi återkommer med fler intressanta människor och historier framöver.

Kansliet med all personal