Info från Banchef

Banrapport nr 1 2018, v 12

Var är våren och värmen? Den är inte här ännu i alla fall och tittar man 10 dagar framåt så stiger eventuellt temperaturen upp över nollan till helgen.
Tjäle och snö har vi fortfarande här uppe i Skrea, så just nu känns det lite segt.

Gräset behöver 6-7 grader i MARKEN för att börja vakna till liv. För att uppnå det krävs det över 10 grader på dagen och INGEN nattfrost.
Det viktigaste för oss är DYGNSTEMPERATUREN. Det spelar liksom ingen roll om det är kallt på nätterna och plus på dagarna. Det är medeltempen som betyder något.
Solen och det ökande dagsljuset gör nu ändå att gräset känner att det är något på gång i alla fall.

Det vi kommer att göra så fort tjälen släpper är att ge greengräset små mängder med näring för att väcka det, lite sand för att skydda samt att hålla fukten kvar i ytan och även för att jämna till ytan efter vinterns härjningar.
Innan vi öppnar 1-18 vill vi gärna klippa/välta greenerna också för att göra dem rättvisa och skapa en så bra puttyta som möjligt.

Vi vill även klippa våra andra ytor någon gång innan vi öppnar, bunkrar ska rättas till och krattas, all övrig banutrustning ska ut såsom flaggor, teemarkeringar, papperskorgar (bolltvättar väntar vi lite med så dom inte fryser sönder) bänkar mm.
Bevattningen vill vi också få igång så tidigt som möjligt. Det brukar alltid vara mycket att justera för att få den till att fungera igen. Våra ytor vill vi komma igång att vattna, för våren brukar vara kall och torr och det krävs mer vatten än man kan tro på för att hålla ytorna med lagom fukt.

Våra maskiner har fått sin vinterservice. Det är många maskiner som ska kollas igenom för att minimera driftstörningar under växtsäsongen.

När det gäller städdagen så fick vi tråkigt nog ställa in den i och med vädret. Det är svårt att få något gjort när det är frost och fruset på marken.
Helgen som kommer vet vi inte riktigt var vädret tar vägen. Sedan är det påskhelgen och efter det får vi se.

Som vanligt är Niohålsbanan alltid öppen med ordinarie greener och tee.

Tiden som ligger framför oss nu är nog den mest intressantaste och roligaste. Som vi längtar att dra igång golfbanan igen! Vintern har varit tillräckligt lång.

Patrik Togelid med personal!
Banchef Falkenbergs GK