Nyhetsbrev 14 2019
Skolorna har börjat men golfsäsongen och sommaren fortsätter, de har lovat varmt och soligt väder i nästa vecka 😊

På klubben händer det saker hela tiden och förra helgen spelades KM under fina förhållanden.

Vinnare i damklassen blev Elisabeth Fransson och i herrklassen segrade Max Helgesson på fina scorer. Övriga vinnare:

H 40                    Fredrik Bengtsson

H 50                    Lars Arvidsson

D 50/60               Ewa Sjölin

H 60                    Lars Rosén

H 75                    Åke Örnlid

Vi har haft besök från Golf Course Designer Caspar Grauballe i veckan. Han gjorde en Masterplan med förbättringar / ändringar för vår bana för framtiden för ett antal år sedan. Nu bjöd vi in honom för att hålla honom uppdaterad samt för att märka ut nya klipplinjer som våra greenkeepers ska försöka följa. Du kommer att se dessa redan nu, kanske som "lite fult gräs" för stunden, men på överskådlig sikt blir det jättebra. Allt i ett led för att ytterligare utveckla och höja spelupplevelsen på Falkenbergs GK!

Riktigt kul och ett lärorikt möte med utbyte av många idéer och högt i tak.

För mer information angående banan och vad som händer där i banchefens rapport som finns i bifogad fil nedan.

Idéer och tankar har vi mycket och vi arbetar hela tiden nära styrelsen för att ständigt utveckla och förbättra vår anläggning. Ekonomin har varit ett dystert ämne på klubben i många år och det är vår största utmaning. Därav tittar vi som jag nämnt i tidigare utskick på bolagisering och dess för och nackdelar? Vi tittar även över vad det är för medlemskap till rätt pris som bör finnas tillgängliga? Vi ser över våra avtal med externa leverantörer och vi har redan påbörjat ett systematisk administrationsarbete - det vill säga ordning och reda på allt.

Det är nu också rätt tid att börja arbetet inför näst kommande år med potentiella samarbetspartners och sponsorer som vill vara med på vår fantastiskt fina anläggning och dess roliga resa framöver.

Om det är någon av er som är intresserade eller vet någon som är intresserad av att synas, anordna ett event och stärka både relationer och sitt varumärke eller som samarbetspartner till oss på Falkenbergs GK på något vis så hör gärna av er till: fredrik.hansson@falkenbergsgolfklubb.com

Nu ser vi fram emot en fin och lång höst med mycket golfande. Greenfee intäkterna är fortfarande upp för året och kul att vårt rykte om vår fina anläggning når många. Det är också fantastiskt mycket medlemsspel och parkeringen är ofta välfylld. Nästa lördag den 31:e augusti anordnas Falkenberg Junior Open så passa på att komma upp och stötta våra duktiga ungdomar.

Vidare funderar vi på att börja underhålla några av våra byggnader efter ekonomisk förmåga. Lite ommålning och förbättringar med mål att få ett mer homogent första intryck.

Vi är och vill vara en förstklassig golfklubb med kvalité som ledord och vi tror att ni medlemmar håller med och är stolta över er fina klubb som ständigt utvecklas!

Svinga lugnt - men kraftfullt,

Fredrik Hansson
Klubb & marknadschef

Banrapport nr 9 2019 | (pdf) | 57,7 KB
Exklusiv utprovning av Titleist senaste nyheter!

FREDAG 6 SEPTEMBER 13:00-17:00 bjuder vi på 1 dussin PRO V1 till alla som beställer ett nytt järnset från TITLEIST. Dessutom bjuds det på kanelbullar på rangen vid utprovning av nya klubbor. Kom och känn på Titleist superheta nyheter ffrån den nya generationens klubbor T100, T200 och T300. För personlig utprovning 45 minuter sker tidsbokning kontakta info@fbgacademy.se. Varmt välkomna att umgås!