Nyhetsbrev 13
Kära medlemmar,

Det är nu många som är tillbaka på jobbet igen efter semestrar. Jag hoppas ni har hunnit avverka många härliga golfrundor och fått uppleva många roliga stunder. I helgen som var spelades det Svenska Hickory Mästerskapen hos oss och det var många stiliga damer och herrar i fina utstyrslar. Genomförandet gick mycket väl och TACK till alla som hjälpte till.

Endast Klubbor tillverkade innan 1935 var tillåtna och det var fantastiskt att se spelarna manövrera golfbollen runt vår fina bana med dessa klubbor. Resultaten var blandade men vi kan verkligen vara stolta över våra medlemmar som ställde upp - Madeleine Tham Johansson blev 4: a i Damklassen och Lars Rosén vann Seniorklassen - stort GRATTIS!

KM

Vi är alla lite bekymrade för det här med Klubbmästerskapet som har tappat mycket av sin glans här på Falkenbergs Golfklubb. Hittills i år har vi inte lyckats locka tillräckligt många medlemmar att spela om titeln att bli klubbens mästare 2019. Redan förra året beslutade klubbledningen tillsammans med tävlingskommittén att KM-tävlingen spelas under en dag. Det i sin tur gav oss ca 80 deltagare – i år vill bli fler!

Åldersklasser och öppna KM infaller på samma dag, så man kan välja om man vill deltaga i bara en av delarna eller båda. Alla kommer spela 27 hål (förutom de äldre klasserna som fortfarande spelar 18 hål). Öppna KM kommer spelas över 27 hål, så vill man deltaga i den delen så är det 27 hål som gäller oavsett ålder.

I ”Tävlingen i tävlingen” – det vill säga handicaptävlingen, kommer det att delas ut tre fina priser per klass – Herr och Dam. Så förutom titeln som klubbmästare kan man även vinna fina priser! Handicaptävlingen är man med i automatiskt när man anmäler sig till någon av Öppen eller Åldersklass. När du spelat klart räknar vi ut vilka poäng du får enligt ditt vanliga spelhandicap. Detta kallas då för ”Nettoscore”.

Mer detaljerad info om dagen kommer längre fram. Så häng nu med och anmäl er till vårt klubbmästerskap så vi kan göra denna dag till en fest för alla medlemmar.

BOKNINGSSYSTEM

Klubben har beslutat sig för att testa på ett nytt bokningssystem på 9 – hålsbanan under en viss period här i höst. Mer information om detta kommer senare men för er som redan nu vill läsa mer om det så heter systemet ”Sweetspot”.

Förutom appen som vänder sig till golfspelarna, är Sweetspot också ett affärssystem som effektiviserar administrationen för oss som jobbar här. Vi får ett modernt system som kommer att ge medlemmar, partners och gäster en bättre upplevelse på plats. Detta är ett steg att alltid arbeta för att skapa en attraktivare anläggning där vi kan lägga resurser på det som skapar värde.

SHOP & KROGSLAGET GOES ECLECTIC

Fredag den 9:e augusti är det säsongavslutning på denna härliga tävling. Som en special kommer det att serveras ”ryggbiff med bearnaisesås och rostad potatis” för ett pris av 175kr inklusive ett glas vin eller en fatöl alternativ alkoholfri dryck. Hjärtligt välkomna.

BANAN

Vår bana har varit fantastiskt fin hela säsongen och våra energiska greenkeepers gör ett otroligt bra jobb. Kul också att det är fler som kommer och hjälper till då vi ibland kallar in ideella krafter.

Vi har bjudit in Caspar Grauballe, Golfbanedesigner att komma hit i slutet av månaden för att titta över framförallt våra klipplinjer på banan. Det blir lite nya utmaningar för våra greenkeepers, Caspar som gjorde en Masterplan för ett antal år sedan får uppdatera sig igen angående vår bana och vi höjer nivån på upplevelsen vår fina bana ytterligare. Det blir spännande!

Vi ser nu fram emot en fortsatt bra säsong med mycket folk och många glada stunder tillsammans på vår fina anläggning.

Keep swinging,

Fredrik Hansson

Klubb & marknadschef

VECKANS DEAL!! 50 % Rabatt på alla ECCO skor som finns i lager. Varmt välkomna till shopen!