Nyhetsbrev 12 2019
Bästa medlemmar,

En fantastisk människa har tyvärr lämnat oss. I måndags eftermiddag avled tyvärr vår restauratör Stellan Ekenhard efter en svår hjärnblödning.

Stellan som var en fantastiskt härlig människa är redan saknad och våra tankar och support finns här för hans familj och anhöriga. Begravningen kommer att äga rum den 1:a augusti.

FALKENBERGSVECKAN – en kort summering

Vi vill från klubbens och styrelsens sida säga ett STORT TACK till tävlingsverksamheten och till alla sponsorer för en mycket rolig och givande vecka. Alla tävlingar genomfördes i bra väder, mycket bra bana och många bra scorer samt många glada och trevliga människor.

Inför och under veckan gjordes det ca 300 ändringar vad gällde ”partnerbyte”, sjukdomar / avhopp, ändring av starttider, inte komma till start mm – ändringar i sig är vi vana vid, men så många under en vecka, med sju tävlingar på programmet och med 1293 tävlande blir det mycket arbete för tävlingsverksamhetens frivilliga. De gör ett fantastiskt jobb ”bakom kulisserna” för att vi andra ska kunna gå ut och njuta. Så till nästa år kanske de som spelar ska tänka på att göra så lite ändringar som möjligt?

Säsongen går nu vidare och vi är mitt uppe i semestertider med mycket spel på vår otroligt fina bana. När det gäller spel på banan så är det bra tryck på banan och det spelas mer golf i år. Det är framförallt mer medlemsspel, men vi ligger också lite bättre till gällande greenfeeinkomster jämfört med förra året. Hoppas att ryktet om vår otroligt höga standard på anläggning och service sprider sig och att många av er medlemmar tar chansen och bjuder med lite gäster nu när banan är så fin. Det är kul att se att så många också väljer att gå ut på vår fantastiska niohålsbana och det är nog många som tycker det är lagom med 2 timmar spel.

Vi har nu ett par klassiska tävlingar som väntar. Först ut är Brödkaveln (äkta makar), följt av Gunnar Ahnfelts Vandringspris (generations tävling) och sist men inte minst väntar KM runt hörnet den 18:e augusti där vi hoppas på mycket bra uppslutning. Anmälan till alla tävlingar sker som vanligt via MinGolf.

Vi anordnar dessutom Hickory SM nu den 3–4 augusti och vi skulle behöva några ideella krafter som ställer upp dessa dagar som funktionärer. Det anordnas även en trevlig middag för alla deltagare och för medlemmar som vill ta chansen att vara med i en härlig atmosfär lördagen den 3:e augusti så finns det en del platser kvar. Det kommer att serveras en fördrink, trerätters middag och kaffe till ett mycket förmånligt pris av 295kr exkl. dryck – anmälan för både funktionärer och middag görs hos oss på kansliet eller via info@falkenbergsgollfklubb.com

Det är roligt med mycket aktiviteter på och runt anläggingen och i bakgrunden jobbar vi som arbetar på anläggningen tillsammans med styrelsen samtidigt för att planera inför framtiden. Det är både stressigt och krävande men samtidigt otroligt lärorikt och motiverande. Jag tror att Falkenbergs Golfklubb har en ljus framtid framför sig om vi bara jobbar på tillsammans och om många ställer upp på olika sätt och vis.

Nedan finner ni en banrapport från vår otroligt duktiga banchef som nu snart ska få ha lite välbehövlig semester!

Önskar er alla en fortsatt trevlig golfsommar och passa på och njut av värmen!

Fredrik Hansson - Klubb & marknadschef

Banrapport nr 8 2019 | (pdf) | 60,9 KB