Nyhetsbrev 11 2019
Sommaren är här och vi är mitt i säsongen – härligt!

Arbetet på klubben framskrider samtidigt som vi försöker att jobba mot långsiktiga mål.

En ny vision som vi ska ha som ledstjärna inför framtiden har tagits fram av styrelsen och den lyder:

"Falkenbergs Golfklubb - Västkustens golfklassiker"

-Att vara det självklara valet av golfanläggning för alla som söker hög kvalitet

-Att skapa möjlighet till friskvård, glädje och gemenskap för medlemmar, gäster och samarbetspartners

-Att ha höga ambitioner i vårt miljöarbete

Detta skapar klarhet för oss som ska jobba på anläggningen och förhoppningen är att alla medlemmar håller med att golf är ett glädjespridande spel som förlänger livet med många härliga timmar i skön natur. På Falkenbergs Golfklubb arbetar alla på anläggningen för att ge så hög kvalité på allt för att medlemmar och gäster ska få en så bra upplevelse som möjligt. Men för att inte stå still (= gå bakåt) så behöver vi ställa oss en del frågor:

• Ekonomin i klubben har varit ansträngd i flera år nu och detta måste givetvis förändras.

• Ska vi bolagisera eller inte? Falkenbergs GK genomförde för ett antal år sedan en studie tillsammans med Laholms GK och Haverdals GK i ämnet och de valde att bolagisera medan Falkenbergs GK valde att stanna kvar som en förening – Är det dags nu kanske? Vi håller på att titta på både för och nackdelarna på detta.

• Vem är våra medlemmar idag? I framtiden? Har vi de rätta medlemskapsformerna till marknadsmässiga priser?

• Vem kommer och gästspelar hos oss? Vad är rätt pris på greenfeen vid rätt tidpunkt? Hur upplever gästerna vår anläggning och vårt bemötande?

• Våra entreprenörer på anläggningen? Hur trivs dem och hur kan vi utveckla anläggningen och varumärket Falkenbergs Golfklubb tillsammans?

• Hur tar vi hand om befintliga medlemmar? hur ska vi locka tillbaka före detta spelare? samt hur tar vi hand om och integrerar nya golfare så att de fortsätter?

• Vad kan vi erbjuda våra samarbetspartners och sponsorer för att vår fina anläggning ska ge ett mervärde för dem att använda och synas på?

Ja, det är många men viktiga frågor som vi bör ställa oss och det är mycket utgifter på en golfklubb som man inte tänker på. Generellt sett så är fakta att golf i Sverige ganska mycket billigare än i övriga världen. Det är ett känsligt ämne att prata om men kvalitet kostar pengar och jag är ganska säker på att ni medlemmar håller med om att vi har en fantastisk anläggning jämfört med många andra klubbar som vi kan vara mycket stolta. Vi får mycket för pengarna.

I dagens utskick vill jag prata lite om den otroligt fina Elit & junior sektionen som vi har på klubben. Om vi kan attrahera fler unga och deras föräldrar till golfen så säkerställer vi klubbens framtid. Samtidigt så spelar golfen och vår fina miljö en otroligt viktig roll i samhället både när det gäller uppfostran, aktivitet för kropp och knopp samt ur ett socialt perspektiv i en värld där ensamhet och folkskygghet är ett växande problem.

Därför är det viktigt att vi välkomnar nya golfare, både unga som gamla till vår klubb och jag hoppas verkligen att ni gamla ”golfrävar” har överseende ibland på banan att alla kanske inte ”vet allt” – de kommer dock att lära sig med tiden och är framtiden! Emma Dantorp och hennes kollegor som sköter juniorträningen gör ett fantastiskt jobb och hoppas att vi kan locka många fler unga golfare till klubben.

Vi har även duktiga elitspelare på klubben som våra juniorer tränar bredvid, ser och inspireras av. Vi ser ofta Jens Dantorp (Vår Pro Emma Dantorps man), Christoffer Blomstrand (bor och tränar här i Falkenberg sedan i vår) - dessa två håller till på Europatouren. Elin Arvidsson (spelar på Symetra tour i U.S.A), Joel Sylvén (fick mottaga Phil Mickelsons Award som freshman of the year efter sitt första år på college at UMSL), Kalle Nilsson som för ett par helger sedan vann Kristianstad Open på +18 touren i Sverige, Max Helgesson (vinnare av maratongolfen)., Simon Dahlin och Elisabeth Fransson. Dessutom har vi några yngre golfare som är duktiga och knackar på dörren...

Ja, ni har säkert sett många av dem när de är här och tränar energiskt på klubben och vår välrenommerade Head Pro Rikard Fors arbetar ju tillsammans med dem. Dessutom ser ni säkert flera andra av Rikards adepter som är här på klubben på besök med jämna mellanrum.

Hoppas ni är många som följer deras framfart och att lite av deras spel smittar av sig på fler av er medlemmar i sommar :)

Som ni läste i visionen så har vi höga ambitioner i vårt miljöarbete och därför vill vi gärna uppmana er alla att både cykla och samåka i bilen när ni ska till klubben. Som ni säkert har läst om så infördes det dessutom en ny rökförbudslag fr.o.m. den 1: a juli där det råder rökförbud i och omkring alla ytor vid klubbhus och alla andra lokaler. Riksdagen har också valt att förbjuda rökning på inhägnade idrottsanläggningar utomhus och klubben har beslutat sig för att vara en rökfri klubb. Med tanke på brandrisken har vi alltså valt att även inkludera banorna i förbudet – Tack för att ni följer och respekterar dessa lagar och beslut.

I banrapporten nedan kan ni läsa mer om vår fina bana från vår banchef och jag önskar er alla en riktigt fin sommar och lycka till med er golf. För er som ska vara med och tävla under Falkenbergsveckan vill jag bara påminna er om komma i god tid och att startavgifterna betalas enklast via swish eller om ni har med er kontanta pengar i rätt valör. Tack på förhand.

Swinga lugnt men kraftfullt!

Banrapport nr 7 2019 | (pdf) | 86,2 KB