Nyhetsbrev 10 2019
Kära Medlemmar,

Det är Sveriges nationaldag idag, solen skiner gul i himlen blå och äntligen har vi fått lite sol & värme. Banan är i otroligt fint skick och det är kul att det spelas mycket golf på Falkenbergs Golfklubb i år.

Det är mycket medlemsrundor och det är en rolig bana vi har. När det gäller greenfee har inkomsterna också ökat lite jämfört mot föregående år. Kul att det är många som besöker vår otroligt fina anläggning och ryktena om banans fina skick sprider sig snabbt.

När det gäller antalet medlemmar så tappar tyvärr tre av fyra klubbar i Sverige. Vi har också tappat fast endast ett fåtal som vi hoppas ta igen innan årets slut.

Falkenbergs GK har i dagsläget:

  • 1837 medlemmar varav 1506 är aktiva spelare.
  • 30 % kvinnor - (27 % i Sverige)
  • 7 % Juniorer - (9 % i Sverige)
  • Medelåldern är 54.5 - (51 år i Sverige) - vår yngsta är 5 år och äldsta 88 år.

       - Män 52,93 år - Kvinnor 57,52 (Falkenberg)

Ja, det är intressant läsning och vi som hela golf Sverige står inför utmaningar i framtiden som vi tillsammans måste jobba med. Tre punkter som vi som jobbar på anläggningen tillsammans med styrelsen och er medlemmar bör fundera över är:

  • Rekrytering idag och framåt
  • Få ihop ekonomin och utveckla verksamheten
  • Vara relevant i samhället

Vi ska vara positiva då vi har en anläggning med fantastiska utvecklingsmöjligheter och läge samt en stark medlemsskara som är stolta över sin klubb. Men vi ska vara vaksamma och förändra / förbättra för att stå oss starka i framtiden. Har ni tänkt på att vi på Falkenbergs GK erbjuder en 18-hålsbana, 9-hålsbana, 5 håls teknikbana, fina träningsområden (totalt 37 greener med banorna), vi har en toppmodern drivingrange med två toppmoderna studios och ett av Sveriges bästa tränarteam, ett övningsfält för egna bollar - Ja, det är stora ytor (och kostnader) för Patrik Togelid och hans otroligt ambitiösa och duktiga greenkeeping team att sköta! 

Läs Patriks som alltid välskrivna banrapport 6 i bifogad fil nedan.

Anmälningarna till Falkenberg GK tävlingsvecka släpptes i måndags och vi har redan 1100 anmälningar - Fantastiskt! Det finns dock fortfarande plats i några tävlingar för er som vill anmäla er (även i restaurangens egna East Masters där problemet med hcp gränsen är tillrättad) - det kommer att bli en härlig vecka med mycket bra golf och många skratt.

Nu är det studenttider och det går mot midsommar men jag hoppas och tror att ni medlemmar passar på både spela och ta med lite gäster mellan allt firande, golf är friskvård och vår idrott är en förebild för "livslångt idrottande".

Önskar er alla ett härligt firande - Sverige är fantastiskt!

Fredrik Hansson - Klubb & marknadschef

Banrapport nr 6 2019 | (pdf) | 57,8 KB
Falkenbergs Golf Academy
COBRA DEMODAG 9 JUNI 11:00-15:00

Cobra kommer och visar sina heta produkter på söndag 9 juni. Under dagen kommer vi ha sjukt bra rabatter på Cobra-klubbor samt Puma kläder. Du kommer spara mycket pengar. Varmt välkomna! 

TITLEIST VIP-EVENT 14 JUNI

Fredag 14 juni har vi Titleist gurun Ennis på plats. Vi börjar med lunch kl 11:30 och sedan beger vi oss ut för att testa produkter fram till kl 15:00. Vi har endast 9 platser till förfogande och vi bjuder på lunch. Anmälan sker till info@fbgacademy.se

FOOTJOY KAMPANJ

Just nu kan du köpa golfskor hos oss med 150 kr rabatt. Vid köp är du även med i utlottning av produkter från FOOTJOY värde 2000 kr. Kampanjen håller på tills 22 juni.

Svinga lugnt!